Verzeker personen die je thuis helpen!

Een tuinman of poetshulp in dienst? Een ongeval is snel gebeurd! Het is dan ook wettelijk verplicht om een arbeidsongevallenverzekering te nemen voor iedereen die tegen betaling in privédienst voor jou of je gezin werkt. Zelfs al gebeurt dit occasioneel. Lees er meer over in dit artikel! 

Wanneer je mensen tegen betaling bij je thuis tewerkstelt, moet je hen in bepaalde gevallen inschrijven bij de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ). En je moet hen áltijd verzekeren tegen arbeidsongevallen.

RSZ-inschrijving

  • Wel inschrijven

Alle mensen die bij je thuis manuele huishoudelijke taken doen, zoals poetsen, tuinonderhoud en occasionele klusjes.

  • Niet inschrijven

Mensen die bij je thuis occasioneel en max. 8u/week niet-manuele arbeid verrichten zoals babysitten, boodschappen doen of een zieke gezelschap houden. 

Wanneer een arbeidsongevallenverzekering?

Of je huispersoneel nu wel of niet onderworpen is aan de RSZ, jij bent altijd verplicht om een arbeidsongevallenverzekering te nemen. Zo’n verzekering kost niet meer dan 55 euro per jaar. Er bestaan handige formules waarin je in 1 keer zowel RSZ-onderworpen als niet aan de RSZ onderworpen personeel kunt verzekeren zonder dat je hen bij naam moet noemen. Enkel als je de poetsvrouw met dienstencheques betaalt, hoef je haar niet in te schrijven bij de RSZ en heb je geen arbeidsongevallenverzekering nodig. Babysits die aangesloten zijn bij een organisatie zoals de Gezinsbond, zijn automatisch verzekerd. 

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.